Tetőtéri ablak vásárlási kisokos

Tetőtéri ablak

A Fakro tetőtéri ablakok Vecsésen is elérhetőek! Forduljon hozzánk bizalommal és vásároljon megbízható ablakot a tetőtérbe megfizethető áron! 

A tetőtéri ablakok sokban különböznek a hagyományos nyílászáróktól, és a vásárlásukat ugyanúgy nem szabad elkapkodni. De milyen szempontok alapján érdemes választani, illetve mi mindent kell figyelembe venni a vásárlás során? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre kaphat választ. 

A méret a tetőablakoknál az egyik legfontosabb tényező! 

Ahogy a többi ablaknál, úgy a tetőablaknál is meghatározó szempont a méret. Jó tudni, hogy a gyártók által megadott tetőablak méreteknél a szarufák között körülbelül 2-3 cm-el nagyobb hely szükséges ahhoz, hogy be lehessen építeni a nyílászárót, de ha hőszigetelő keretet szeretne, akkor minimum 4 cm-el nagyobb hely szükséges. 

Ha a szarufaköznél szélesebb tetőtéri ablakot szeretne, azt szarufa kiváltással tudja megoldani, de általában jobban megéri inkább két ablakot beépíttetni. Itt meg kell említeni azt is, hogy két nyílászáró egyenletesebben tudja biztosítani a természetes fényt a helyiségben, mint egy nagyobb, amely ugyanakkora üvegfelülettel rendelkezik. 

fakro-tetoteri-ablak-2

A tető dőlésszöge általában már adott, de ez alapján célszerű meghatározni a tetőablak beépítési magasságát is. A magasabb beépítés több napfényt eredményez, viszont nem szerencsés, ha nem lehet kényelmesen elérni az ablakkilincset. 

Fontos kérdés: a nyitási technika

A tetőtéri ablakok másik meghatározó jellemzője a nyitás típusa. A legnépszerűbbek a középen billenő típusok: ezek előnye az egyszerű kezelhetőség és a strapabíróság. Léteznek megemelt forgástengelyű típusok is, amelyek ugyan drágábbak, de nyitott állapotban sem lógnak be a lakótérbe. 

Sokan kedvelik még a felnyíló ablakokat is, amik tudnak billenni és teljesen felnyílni, így szabad kilátást biztosítanak. Hátrányuk, hogy magasabb árkategóriát képviselnek. 

tetőerkély ablak még meglehetősen ritka, de sok lehetőség rejlik benne, hiszen nyitott állapotban gyakorlatilag egy erkélyt alkot a tetőtérben. Picit más kategória ugyan, de meg kell említeni még a tetőkibúvókat is, amelyek oldalra nyílnak és lehetővé teszik a tetőre való kijutást. 

A kilincs helye: fontosabb, mint gondolná! 

fakro-tetoteri-ablak-3

A tetőtéri ablakoknál fontos kérdés, hogy a kilincs alulra vagy felülre kerüljön. Ez leginkább a beépítési magasságtól függ, az az optimális, ha a kilincs nem kerül magasabbra - vagy csak kevéssel - körülbelül két méternél. Ha ez megoldható felső kilincses nyílászáróval, akkor azért praktikus ezt a típust választani, mert gond nélkül használható az ablak alatti tér, például szuper helyet kaphat ott az íróasztal. 

Ha az alacsonyabb beépítési magasság miatt alsó kilincses megoldásra van szükség, akkor viszont érdemes szabadon hagyni az ablak alatti területet, mert kényelmetlenné válna az ablak nyitása, ha nagyon be kell hajolni az eléréséhez. Számításba kell venni továbbá azt is, hogy ha alsó kilincses ablakot építünk be, viszonylag alacsonyra, akkor a középen billenő típus nyitása lehet nehézkes, mert a felső rész pont fejen találhatja az embert. 

Cégünk Fakro tetőtéri ablakok forgalmazásával és beépítésével foglalkozik. A márka termékei rendkívül megbízhatóak, mégis megfizethetőek, bátran ajánljuk őket minden ügyfelünknek. 

Amennyiben az ideális tetőtéri ablakot keresi Vecsésen vagy környékén, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és minden felmerülő kérdésére válaszolnak. Vegye fel velük a kapcsolatot akár még a mai nap folyamán!