Hasznos tippek beltéri ajtó vásárláshoz

Beltéri ajtó, Dekorfóliás beltéri ajtó

A dekorfóliás beltéri ajtók megfizethetőek, ugyanakkor praktikus és mutatós megoldást nyújtanak otthonunk helyiségeinek egymástól való elszeparálásához. 

Otthonunk kialakítását nem szabad elkapkodni. Ez vonatkozik a beltéri ajtók kiválasztására is, hiszen ezek a nyílászárók nem csak a funkciójuk miatt fontosak, hanem esztétikailag és hangulati szempontból is befolyásolják a belső tereket. Az alábbiakban a megfelelő beltéri ajtó kiválasztásához nyújtunk egy kis segítséget. 

Az alapanyag: miért érdemes a dekorfóliás beltéri ajtók mellett dönteni? 

Ha beltéri ajtót keres, rögtön látni fogja, hogy a kínálat rendkívül széles és az alapanyagot tekintve is vannak különbségek. A leggyakoribbak az MDF, a CPL és a furnér. 

Az MDF a dekorfóliás beltéri ajtók rövidítése. A típus igen népszerű, ugyanis kedvező az ár-érték arányaSzabványos méretekben készül, így a legtöbb ingatlanba tökéletes megoldást nyújt. Egyetlen hátrányának az általában kisebb modell- és színválaszték mondható, de a teli mellett üvegezett verziók is vannak, így azért elég jól lefedi az igényeket. 

A CPL és a furnér beltéri ajtók egyaránt a magasabb árszínvonalhoz tartoznak. Mindkét típus strapabíró és egyedi méretekben is elérhető, ezért elsősorban akkor ajánljuk őket, ha nem szabvány méretre van szükség. 

Teli vagy üvegezett legyen a beltéri ajtó? 

Ez egyrészt ízlés, másrészt felhasználás kérdése. Nem mindegy ugyanis, hogy melyik helyiség nyílászárójáról van szó: a mellékhelyiségbe és a fürdőszobába értelemszerűen nem szerencsés az üvegezett változat, még annak ellenére sem, hogy az üveg nem átlátszó.

A hálószobába jó választás lehet az üvegezett beltéri ajtó, de azt mindenképp érdemes átgondolni hozzá, hogy nem lesz-e zavaró, ha az üvegen átszűrődő fény bevilágítja a szobát. A nappaliba vagy a konyhába viszont bátran választhatunk üveges modellt, hiszen itt sem az átlátszóság, sem a túl sok fény nem lesz kellemetlen. 

Összességében a teli változatok előnye az intimitás megőrzése, az üvegeseké pedig a több fény és a természetes megvilágítás. A kettőt lehet kombinálni is, ha sikerül hasonló stílusú modelleket találni. 

Színek és minták: mire figyeljünk? 

Beltéri ajtót nem jó hirtelen felindulásból választani, hiszen meghatározó szerepe lesz a lakás hangulatában. Lehet, hogy első ránézésre könnyű beleszeretni egy különleges színű ajtóba, de érdemes végig gondolni, hogy vajon hetek, hónapok múlva is örülni fogunk-e a piros vagy zöld ajtónak. 

Fontos továbbá, hogy a beltéri ajtónak elsősorban a fal és a padlóburkolat színéhez és mintájához kell illeszkednie. Ezek alapján érdemes majd a berendezési tárgyakat is kiválasztani, nem pedig fordítva, a kanapéhoz a burkolatot: a tárgyakat általában gyorsabban cserélgetjük, mint a szőnyeget vagy épp a beltéri ajtókat. 

A legnépszerűbbek a világos, pasztell színek, amik jól illenek szinte mindenhova, de világos falak mellett remekül mutatnak a sötétebb árnyalatú beltéri ajtók is. A sötét fal, sötét ajtóval viszont nyomasztó lehet, és szűkíti is a teret, ezért érdemes vigyázni ezzel a kombinációval. 

Cégünk kínálatában többféle dekorfóliás beltéri ajtó található, különböző üvegezéssel. Minden modell számos színben választható, így szinte biztos, hogy nálunk Ön is megtalálja majd az otthonához illő nyílászárókat. Kedvező árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

Amennyiben a beltéri ajtók iránt érdeklődik, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat akár még a mai nap folyamán! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és minden felmerülő kérdésére válaszolnak a megadott elérhetőségeink bármelyikén.