Mindent a redőnyökről

Alumínium redőny, Műanyag redőny, Redőny

Alumínium és műanyag redőnyök kapcsán is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Válassza Ön is az árnyékolók királyát, forduljon hozzánk bizalommal redőnyért!

Néha nem egyszerű eldönteni, hogy melyik fajta árnyékoló lenne az ideális. Az viszont biztos, hogy jelenleg a redőnyök a legnépszerűbbek, ezért most ezeket a sokoldalú árnyékolókat mutatjuk be részletesebben.

A redőnyökről általánosságban

Kevesen tudják, de a redőny egyáltalán nem új keletű eszköz. Az első szerkezetet 1850 körül alkotta egy német asztalos mester, és innentől kezdve indult világhódító útjára. Eleinte fából készült, ma már persze inkább a műanyag és az alumínium a sláger ezen a téren is.

Régebben az elsődleges cél a belátás megakadályozása és a sötétítés volt, és a redőny bizony mindkét feladatból bizonyított. Leengedve remekül útját állja a kíváncsi tekinteteknek, ráadásul bármikor sötétséget lehet vele varázsolni egy kis délutáni sziesztához.

muanyag-redony-aluminium-redony-2

Napjainkban viszont már inkább a kiváló hang- és hőszigetelési képesség az árnyékoló népszerűségének titka. Bizonyára mindenki igyekszik minél kényelmesebbé és fenntarthatóbbá tenni az otthonát, és ebben kulcsfontosságú szerepet játszik az árnyékolás. A redőny télen-nyáron hozzájárul a komfortos élethez, és a kellemes belső hőmérséklet megőrzésével segít a kiadások csökkentésében is.

Sokan nem hiszik, hogy mennyit számít a redőny hőszigetelése, amíg nem tapasztalják meg saját maguk. Pedig elég csak belegondolni, hogy azzal, ha nyáron nem tűz be a nap a helyiségekbe, mennyivel hűvösebb marad bent. És ez a hatás télen is megmutatkozik, csak akkor a hideg ellen védi a lakást az árnyékoló.

Természetesen a hőszigetelésnek nem csak komfort szempontjából vannak meg az előnyei, hanem anyagi oldalról is: a redőny használatával télen kevesebb fűtésre van szükség, nyáron pedig kevesebbszer kell bekapcsolni a klímát, így az árnyékoló egész évben segít a kiadások csökkentésében, ami az energiaárakat tekintve egyáltalán nem elhanyagolható.

Ha a fentieknek köszönhetően azt fontolgatja, hogy redőnnyel szereli fel otthonát, akkor első körben azt érdemes végig gondolnia, hogy alumínium vagy műanyag alapanyagút szeretne-e.

Műanyag redőny: megfizethető megoldás, mindenkinek

A műanyag redőny kétségtelenül a legnépszerűbb változat. Kiváló hőszigetelés jellemzi, dekoratív, tartós eszköz, aminek az ára is kedvező. Hátránya lehet, hogy a viharos szél kárt tehet benne, ezért ilyenkor érdemes vagy teljesen felhúzni vagy teljesen leengedni. Kézi és motoros vezérléssel is elérhető.

Alumínium redőny: a strapabíróság királya

muanyag-redony-aluminium-redony-3Az alumínium redőny, az alapanyagából adódóan sokkal masszívabb, strapabíróbb, mint a műanyag. Ez nem csak szélsőséges időjárás esetén mutatkozhat meg, hanem betörésvédelmi szempontból is előnyös. Az alumíniumból készült árnyékolók élettartama hosszabb, nem kell őket félteni viharban sem, és ez a típus is elérhető motoros változatban is. Nagyszerű hő- és hangszigetelést biztosít, hátránya egyedül az ára lehet, azonban a masszívabb kialakítás és a hosszabb élettartam némileg kárpótol.

Melyiket válassza?

Annak kapcsán, hogy a műanyag vagy az alumínium redőnyt válassza, a fentieket érdemes mérlegelni. Azt szoktuk javasolni, hogyha van rá lehetőség, akkor érdemes megfontolni, és egy picit többet rászánni, és inkább a jobb hőszigetelő és tartósabb alumínium redőnyt választani.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a redőnyökkel kapcsolatban, de további kérdése merült fel, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.