Hasznos tippek bejárati ajtó vásárláshoz

Bejárati ajtó, Műanyag bejárati ajtó

A bejárati ajtó nem csupán egy nyílászáró otthonunkban, hanem az egyik legfontosabb. Gondoskodik az ingatlan védelméről, valamint hő- és hangszigeteléséről.

Bejárati ajtót vásárolni nem szabad kapkodva, átgondolatlanul, hiszen ez a nyílászáró rendkívül fontos szerepet tölt be otthonunkban. De hogyan lehet megtalálni az ideális darabot, milyen szempontokat kell figyelembe venni a választás során? És egyáltalán milyen egy jó bejárati ajtó? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre adunk választ.

A bejárati ajtók alapanyaga: milyen választási lehetőségek vannak? 

Talán a legfontosabb, hogy azt eldöntsük, hogy milyen alapanyagú nyílászárót szeretnénk. Természetesen mindnek megvannak az előnyei és hátrányai, és az ajtóval szemben támasztott igényektől függ, hogy melyik lesz az optimális. 

Műanyag bejárati ajtó

muanyag-bejarati-ajtoNapjainkban a legnépszerűbbek. Kiváló hő- és hangszigetelés jellemzi őket, ellenállnak az időjárás viszontagságainak és biztonsági szempontból is megfelelnek a modern elvárásoknak. Számtalan színben, illetve kialakításban kaphatóak, nem igényelnek karbantartást, ugyanakkor az áruk is kedvező

Fa bejárati ajtó

Legnagyobb előnye a természetes alapanyaga, amitől minden darab egyedi, és meleg, otthonos érzetet kelt. Biztonsági, valamint hőszigetelési szempontból jó, viszont számolni kell azzal, hogy rendszeres ápolást igényel, illetve, hogy az ára is magasabb, mint a műanyagé. 

Alumínium bejárati ajtó

Hosszú élettartamú, nem igényel karbantartást, nem deformálódik és megfelelő kialakítással a hőszigetelése is jó. Azonban biztonsági szempontból aggályos lehet, mert a mechanikai behatásokkal szemben nem elég ellenálló. 

Acél bejárati ajtó

Rendkívül masszív, strapabíró, kiváló tűzgátlási tulajdonság jellemzi. Biztonsági szempontból a legjobb. Hátránya, hogy speciális hőhíd elleni védelemre van szükség hozzá, illetve, hogy az ára is igen borsos

Cégünk választékában főleg műanyag bejárati ajtók találhatóak, a Horidoor, illetve a Rurik márkák kínálatából. Ezen nyílászárók ideálisak biztonsági, hőszigetelési és esztétikai szempontból is, emellett a megfizethető árkategóriát képviselik, így bátran ajánljuk őket. 

Milyen szempontokat érdemes még átgondolni az alapanyagon túl? 

muanyag-bejarati-ajto-2Ahhoz, hogy hosszú távon is elégedett legyen a választásával, fontos, hogy mindig a saját igényeit tartsa szem előtt. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a szomszédjuk ajánlása alapján vásárolnak, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a szomszédja igényei megegyeznek az Önével. Nem mindegy az sem, hogy az ajtó kültérre fog nyílni vagy fűtött, zárt lépcsőházba, de azt is érdemes átgondolni, hogy a kilincses vagy a gombos verziót részesíti előnyben. 

És természetesen a megjelenés szerepe sem elhanyagolható, hiszen a bejárati ajtó szerves része lesz a homlokzatnak, illetve ez lesz az első, amit az Önhöz érkező meglát az otthonából. 

Néhány tipikus hiba a bejárati ajtó kiválasztásánál 

Sokan vásárolnak átgondolatlanul, hirtelen, csak egy-egy szempontot figyelembe véve, például megveszik a legolcsóbb verziót vagy a nyílászáró kinézete alapján döntenek. Jobban megéri inkább tovább keresgélni a tökéletes megoldást, akár több pénzt rászánni, de olyat választani, ami minden szempontból megfelel az igényeinknek, méghozzá hosszú távon. Javasoljuk, hogy kérjen ajánlatot cégünktől is Horidoor vagy Rurik bejárati ajtóra, tájékozódjon az Ablaktherm Kft. kínálatáról is! 

Reméljük, hogy a fentiek a segítségére lesznek otthona legújabb nyílászárójának megtalálásában. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, tekintse meg a Rurik és a Horidoor bejárati ajtó katalógusainkat! Ha további kérdése merült fel, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!