Készüljön minőségi garázskapuval az őszi, téli szezonra!

Garázskapuk, Hörmann garázskapu, Kling garázskapu

Ahhoz, hogy a garázsok megfelelően funkcionáljanak, mindenképp oda kell figyelni a garázskapuk minőségére is. Csakis megbízható, jól szigetelt megoldások tudnak teljes körű védelmet nyújtani az értékeknek, ellenkező esetben sok kényelmetlenséggel, szélsőséges esetben pedig anyagi kárral is számolhatnak az emberek.

Miért kritikus az őszi és téli szezon a garázzsal kapcsolatban?

A tavaszi, nyári időszakok sem igazán kíméletesek a hőmérséklet szempontjából, azonban az őszi és téli hónapok számítanak igazán kritikusnak a garázsok környezetét illetően.

A legtöbb garázsban nincs fűtés, így pedig a hőmérséklet elég hamar lecsökken a helyiségen belül. A hideg, konkrétan a fagy óriási pusztításra képes, nem véletlen, hogy az elektronikai berendezéseknél sokkal körültekintőbbnek kell lenni a tárolás szempontjából. Ha viszont a garázskapu nem szigetelt, úgy hiába történik meg a helyes csomagolás, dobozolás, a hideg attól függetlenül is elérheti a tárgyakat, amelyek közül jó pár tavaszig tönkre is mehetnek.

Konkrétan milyen károkat okoz a hideg?

HÖRMANN garázskapu, KLING garázskapu

Kondenzáció: Ha a hidegről a melegbe helyiségbe kerülnek át bizonyos elektronikai eszközök, akkor rajtuk kondenzvíz képződhet. Ez felelős lehet a korrózióért, rövidzárlatért, továbbá komoly károkat okozhat az érzékeny elektronikai részekben.  Bizonyos eszközök pótolhatatlannak számítanak, így ez további kényelmetlenségeket idézhet elő.

Anyagok összehúzódnak: A hidegben az anyagok összehúzódnak, ez pedig feszültséget okoz az alkatrészekben. Ennek hatására törnek, repednek, továbbá az érintkezési pontok leválása is felmerülhet. 

Folyadékok megvastagodása: A kenőanyagok és egyéb folyadékok a hidegben megvastagodnak. Ez meggátolja a mozgó alkatrészek helyes működését, egyúttal pedig fokozza a kopást, ami szintén meghibásodásokhoz vezethet.

Statikus elektromosság: A száraz, hideg környezetben elég hamar felhalmozódhat statikus elektromosság, ami szintén nem tesz jót a különböző elektronikai alkatrészeknek. 

Ebből a szempontból az autóelektronika az, ami igazán kényes tényező egy garázsban, elég csak az akkumulátor lemerülésére gondolni, de a szenzorok hibás működése is gyakori jelenségnek számít.

Megfelelő szigetelésű garázskapu, a megtérülő befektetés

Mindezek alapján nem lehet kérdés a jól szigetelő garázskapu. A KLING és HÖRMANN garázskapuk nem hagyják cserben a vásárlókat, amelyek a legmagasabb színvonalat képviselik a piacon.

HÖRMANN garázskapu, KLING garázskapu

A HÖRMANN és KLING garázskapuk vételára többszörösen is meg tud térülni. Mivel a hidegben is megmarad az optimális hőmérséklet a szakszerű szigetelésnek köszönhetően, ezáltal elkerülhetők a komoly elektronikai meghibásodások, amelyek csak növelnék a kiadásokat. Egy hibaelhárítás vagy problémás gép pótlása akár többszörösen is meghaladhatják a garázskapuk vételárát.

Ismerkedjen meg az általunk javasolt márkákkal, és óvja hatékony megoldásokkal értékeit az őszi és téli szezonban! Garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a minőséggel.

Ha bővebb információkra lenne szüksége a garázskapukról, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.