Hogyan lehet növelni a műanyag ablakok, ajtók élettartamát?

Ablak, Ajtó, Műanyag ablak, Műanyag ajtó

Szeretné sokáig élvezni a műanyag nyílászárók nyújtotta előnyöket? Legyen körültekintő a takarításkor, karbantartáskor, segítünk, hogy ne hibázzon!

A műanyag nyílászárók is igénylik a törődést

Az utóbbi években a műanyag ajtók, ablakok meglehetősen előtérbe kerültek, ami elsősorban köszönhető a kedvező árfekvésüknek és a kifogástalan minőségüknek. Kiválóan teljesítenek a szigetelés terén, és közel sem igényelnek annyi törődést, mint a fából készült társaik.

Egyesek azt gondolnák, hogy teljesen karbantartásmentes megoldással állnak szembe, ugyanis gyakran hirdetik így a vállalkozások a műanyag ablakaikat, ajtóikat. Tény, hogy a már említett fa anyaggal szemben nincs szükség bonyolult műveletekre, viszont az, hogy nem igénylik az odafigyelést, nem igaz.

Vitathatatlan, hogy kiváló anyagból készülnek a nyílászárók, viszont minden anyagnak szüksége van valamilyen szintű odafigyelésre. Szerencsére a műanyag ajtók, ablakok takarítása, rendbetétele nagyon hamar, könnyedén megoldható. Pár aprósággal csodát lehet tenni a nyílászárókkal kapcsolatban, így azok sokáig megőrzik hibátlan kinézetüket.

Hogyan tanácsos takarítani a műanyag ajtókat, ablakokat?

Műanyag ablak, Műanyag ajtó

A takarítás előtt mindenképp le kell ellenőrizni azt, hogy a használni kívánt vegyszerek tartalmaznak-e maró hatású anyagokat. Értelemszerűen ezek a készítmények nagyon próbára teszik a műanyagot, ennek hatására a legkifogástalanabb minőséget képviselő nyílászáró is egyhamar tönkremehet. A maró sérüléseket nehéz orvosolni, ezért tanácsos már rögtön az elején ellenőrizni minden takarítószert.

Súrolószerekből is csak szemcsementes termékeket szabad alkalmazni, amik így nem okoznak felületi sérüléseket a súrolás során. A makacsabb foltokhoz mindenképp erősebb takarítószerekre van szükség, ám szerencsére ezekből is létezik sok olyan termék, amik kíméletesek, mégis hatékonyan elbánnak a különböző szennyeződésekkel.

puha rongyok és az alkohol bázisú üvegtisztítók tökéletes választásnak bizonyulnak a takarításhoz. Ezekkel kíméletesen újjá varázsolhatja a nyílászárókat, amelyek így sokáig megőrzik hibátlan kinézetüket, szerkezeti állapotukat, a vásárlók legnagyobb örömére. A tiszta, rendezett ablakok, ajtók hozzájárulnak az igényes összkép megteremtéséhez.

Ne feledkezzen meg a vasalatokról, gumi szigetelésről sem!

Műanyag ablak, Műanyag ajtó

Az olyan alkatrészek, mint a gumi szigetelés vagy vasalat nagyon igénylik az odafigyelést, ezek különösen érzékeny részeik a műanyag ablakoknak, ajtóknak. Bármennyire minőségi nyílászárókról is van szó, mindenképp kell figyelmet fordítani az ápolásukra, karbantartásukra.

gumi kiszáradását glicerines ronggyal történő áttöröléssel lehet meggátolni. Ajánlott fél évente beiktatni ezt a műveletet, amelytől az anyag továbbra is részt tud venni a szigetelésben. A glicerin egyszerűen beszerezhető anyag, ami ráadásul a pénztárcát sem terheli meg.

vasalatokat szintén félévente, vagy évente célszerű olajozni. Ehhez a barkácsboltokban lehet kapni megfelelő termékeket, vagy akár a műszerolaj is ideális lehet. A vasalatok gondoskodnak a nyílászárók tartósságáról, tökéletes zárásáról.

A műanyag ajtók, ablakok meghálálják a szakszerű gondoskodást. Szívesen adunk tanácsot a témát illetően, ezen kívül pedig megbízható nyílászáró rendszereket kínálunk az ügyfeleinknek.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, tevékenységünkről. Általunk élhető, gazdaságosan fenntartható ingatlanban lakhat.

Ha kérdései lennének, vagy szeretne ajánlatot kérni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.